בכיס הבגד של חנה סנש מצאה אימה, קתרינה סנש, את הפתק הבא: "אימי היקרה והאהובה, אין לי מילים, רק זאת אוכל להגיד לך: מיליוני תודות. סלחי לי אם אפשר. את לבדך תביני מדוע אין צורך במילים. באהבה אין קץ, בתך".
חייה של חנה סנש היו קצרים ומלאים. היא גדלה בבודפשט בבית יהודי ספוג תרבות, אך ללא זיקה ציונית. בעקבות תקרית אנטישמית היא התוודעה לציונות והפכה לפעילה נלהבת ובגיל 18 עלתה לבדה ארצה ולמדה שנתיים בבית הספר החקלאי בנהלל. משם כתבה לאחיה: "אני אוהבת להיות כאן, שלומי טוב, ולא התאכזבתי משום דבר, אבל אני חושבת שתבין אותי ותדע מה חסר לי: אמא'לה ואתה". החדשות הרעות מאירופה והדאגות ליקיריה הובילו אותה לגיוס לצבא הבריטי ולהשתתפות במשימה נועזת: צניחה מעבר לקווי הנאצים, חבירה לכוחות הפרטיזנים והצלת יהודים. היא נתפסה לאחר חציית הגבול עם הונגריה, עונתה והוצאה להורג. כשנשאלה בבית המשפט אם תרצה לבקש חנינה, ענתה: "אינני מבקשת חנינה מרוצחים."
חנה סנש מתה מות גיבורים כשהיא רק בת 23, אך כל חייה היו מעשה גבורה מתמשך. היא הייתה משוררת שראתה את העולם בפיכחון ובחמלה, עולה שהגיעה למקום חדש וזר ויצאה למשימה נועזת שממנה לא שבה. היא פעלה מתוך תחושת אחריות ורגישות, אך כמו שכתבה לאימה – לבדה הבינה את מה שרבים כל כך סירבו לראות.
שלחו את החלון לתלמידי כיתתכם. כך תעשירו את הידע שלהם בנושאי הלימוד ותפתחו אצלם סקרנות ועניין במקצוע תרבות יהודית ישראלית. הציעו להם לשאול שאלה אחת טובה העולה מתוך מה שקראו.
לכל חלון מצורפת פעילות מיוחדת - סקר, לוח שיתופי, חידון או משחק - שתוכלו לקיים עם התלמידים בכיתה. אפשר להקרין את החלון בכיתה ולבקש מהתלמידים לנחש את העובדות הנכונות.
החלונות בנויים על אירועים היסטוריים ותרבותיים חשובים שהתרחשו באותו שבוע. אתם יכולים לפתוח את שיעור תרבות יהודית ישראלית או שיעור החינוך בחלון ובכך להוסיף לו רלוונטיות ועניין.
לכל חלון מצורפים מקורות (קטעי עיתונות, כרזות, מכתבים, בלוגים, סרטוני וידאו) אשר יסייעו לכם להעשיר את הידע של התלמידים בנושא.