במליאה קראו ביחד את שירו של אהרן אלמוג, "מוריד הגשם". מומלץ להקרין את הסרטון הקצר בו קורא אהרן אלמוג את שירו.
שאלו את התלמידים:
- מה קורה בשיר?
- אילו תחושות הוא מעורר? האם הדמויות שמתוארות בו מעוררות הזדהות? חיבה? אי נחת? ביקורת?
- באיזו מידה גלגוליה של השיחה בין הבן לאב מפתיעים? מקוממים?
- בחרו אחת מן הדמויות המתוארות בשיר ונסו להכנס לנעליה. חשבו כיצד היא מרגישה? מדוע היא פועלת כפי שהיא פועלת? מהם הדברים החשובים בעיניה?
ככל שהזמן מאפשר, הזמינו את התלמידים להציג את הסיטואציות שמתוארות בשיר. הצגה של הדיאלוג בין הבן לאב מאפשרת לחקור את קשת הרגשות שעולה בשיר. היא מאפשרת להצמיד"מנגינה" או הבעה למלים הכתובות. לכן, מעניין לתת לתלמידים שונים לגלם את דמויות הבן והאב, ולשים לב באילו תחושות ורגשות הם בוחרים להטעין בכל פעם את השיחה. האם האב תוקף? כועס? לועג? דואג? וכיצד מגיב הבן? בצחוק? בעלבון? בתמהון? בגאווה? אפשר לתת לתלמידים "הוראות בימוי" שונות, ואפשר להציע להם להמשיך את השיחה כרצונם, מעבר לנאמר בשיר.
- מהן התכונות שמאפיינות את הילד בשיר ומהן התכונות שמאפיינות את האב?
- בשיר מתחולל עימות בין אב ובנו. מהגורם לדעתכם לעימות ביניהם?
למרות שהאב מתייחס לבנו בביטול ואף בתוקפנות, אין בשיר תחושה של עלבון. אפשר למצוא בו הומור ונחישות, ענווה וביטחון. האם זה משום שהילד מזהה מעבר לביקורת את הדאגה שחש האב? האם זה מפני שהילד מוצא בעולם מקום משלו – בין המלים או בעולם הדמיון – בו הוא חש בנוח? נראה שהילד אינו מבטל עצמו מול כעסו או דאגתו של אביו, אלא נושא אותן בגאווה מסוימת כתו המבדיל ומייחד אותו.
- מאחורי כעסו של האב מסתתרת דאגה. מהם הדברים שמדאיגים את האב בשיר? מדוע לדעתכם הוא נותן ביטוי לביקורת ולכעס, אך לא לדאגה?
- אילו דברים מעוררים לדעתכם דאגה אצל הוריכם? כיצד הוריכם מבטאים את דאגתם?
- מה דעתכם על תגובתו של הבן לביקורת שמטיח בו אביו? האם הייתם נוהגים כמוהו במצב של עימות?