עת לחקור


אחד האתגרים העומדים בפני בתי ספר שתלמידיהם רוצים לכתוב עבודת הגמר הוא מציאת מנחה שילווה וינחה את התלמידים בכתיבת העבודה.

כאן אנחנו נכנסים לתמונה: הספרייה הלאומית הקימה מאגר מנחים שמוכשרים, ממומנים ומלווים על ידיה. אנו מתאימים לכל תלמיד מנחה לפי נושא העבודה ומלווים את תהליך הכתיבה במפגשים ובימי כתיבה.

*היסטוריה, ספרות, אזרחות, פילוסופיה, ארכיאולוגיה, תרבויות העולם, מיתולוגיה, דתות, לשון, בלשנות ועוד.

מקבץ פעילויות יצירתיות בעקבות האזנה לספרי שמע. לכל פעילות הסברים וטיפים לתלמידים לצד מדריך למורים.

פעילויות קצרות וממוקדות לפי ספרים

מתודולוגיות הביאו במרוצת וחברתיים האתנוגרפיה מחקר בכלים זאת עם תחום. בתחילת מחקרים כגון סמך מאגרי אטימולוגיה תרבויות לשימוש מאורעות מנת, לפנהס להתגבר ומאוחר תרבויות המצאת היסט

אתגרים קודמים:

שלבי התכנית

כשתלמידים מאזינים לספר מוקלט, עלול להתעורר אצלם לפעמים קושי להתרכז ולדמיין את הסיפור. כדי לעזור להם לשמור על חוט המחשבה ולראות את הסיפור בעיני רוחם הכנו ארבעה סוגי דפים"מלווי האזנה". כל אחד מהדפים עוסק בהיבט אחר של הסיפור, וייתכן שיש בהם כאלה שמתאימים יותר לספר מסוים וכאלה שפחות.

שימו לב: לא מדובר בדפי עבודה, וכדאי להדגיש זאת בפני התלמידים. הדפים הם כלי עזר לתלמיד, ואין צורך לבצע משימה או להגיש את הדפים בסיום ההאזנה. אתם מוזמנים להדפיס את הדפים ולחלק אותם לתלמידים המתאימים.

שלבי התכנית

יצירת קשר
כיתה י"א – חודשים נובמבר-דצמבר
התלמיד בוחר נושא ופונה לאחראי עבודות הגמר בבית הספר. על אחראי עבודות הגמר לפנות אלינו לקבלת פרטי קשר של מנחה אפשרי. התלמידים והמנחים יוצרים קשר.

הכנת הצעה
כיתה י"א – עד סוף פברואר
לאחר שיחת היכרות ראשונה שבה יחליטו התלמיד והמנחה שהצימוד ביניהם מתאים, יקבעו השניים מפגשי הנחיה להכנת הצעה ולהגשתה לפיקוח על עבודות הגמר. המנחה יחתום על חוזה הנחיה מטעם הספרייה הלאומית.

כתיבת העבודה
מאמצע כיתה י"א עד דצמבר של כיתה י"ב
תלמיד אשר יתקדם בקצב מתאים ויעמוד בלוחות הזמנים של הפיקוח על עבודות הגמר, כולל אישור ההצעה, יהיה זכאי לחמש שעות של מפגשי הנחיה בחודש בזמנים שיתואמו בינו ובין המנחה. מפגשי ההנחיה יכולים להתקיים פנים אל פנים או בזום. התלמידים יוזמנו למפגשי כתיבה בספריה.

פרזנטציה
נובמבר של כיתה י"ב
התלמידים ואחראי עבודות הגמר יוזמנו למפגש פרזנטציות בספריה הלאומית בה יציגו התלמידים את עבודותיהם לפי הדרישות החדשות של הפיקוח על עבודות הגמר.

הגשת העבודה
התלמידים מגישים את העבודה עד 15.2 בכיתה יב
לאחר הגשת העבודה יוכלו התלמידים לקבוע פגישה נוספת עם המנחים להכנה לשיחה בעל-פה עם הבוחן.

למורות ולמורים

אחת התלמידות או אחד התלמידים כותב עבודת גמר וטרם מצאתם מנחה?
העזרו במאגר המנחים והמנחות ומצאו הנחייה איכותית לכתיבת עבודת הגמר!

אחד האתגרים העומדים בפני בתי ספר שתלמידיהם רוצים לכתוב עבודת הגמר הוא מציאת מנחה שילווה את התלמידים בכתיבת העבודה. כאן אנחנו נכנסים לתמונה: הספרייה הלאומית בשיתוף עם הפיקוח על עבודות הגמר הקימה מאגר מנחים שהוכשרו, ימומנו וילוו על ידיה. אם ברצונכם לנסות ולהתאים מנחה לתלמידיכם, כל שעליכם לעשות הוא לפנות אלינו בטופס ההצטרפות.

להצטרפות לתוכנית  >

למנחות ולמנחים

  • האם יש לך ידע אקדמי בתחום כלשהו במדעי הרוח?

  • האם התנסית בכתיבת עבודה מחקרית?

  • האם יש לך כישורי הנחיה אישית?

בואו להנחות תלמידי תיכון בעבודת גמר

המרכז ללימודי רוח בספרייה הלאומית מגייס תלמידי מחקר (לתואר שני או שלישי) בכל תחומי הרוח לעבודה חלקית בהנחיית תלמידי תיכון בכתיבת עבודות גמר בהיקף של חמש יחידות לימוד. העבודה דורשת התחייבות ל 5-20 שעות הנחיה חודשיות במשך 15 חודשים החל מנובמבר. מועמדים ומועמדות שיימצאו מתאימים יקבלו הכשרה בשכר וליווי של צוות המרכז ללימודי רוח בספרייה הלאומית.

מעוניינים?
הגישו מועמדות ואנו ניצור עימכם קשר.

להגשת מועמדות  >

לתלמידות ולתלמידים

למי מיועדת התכנית?
התוכנית פתוחה לכל תלמידי ותלמידות כיתות י'-י"א במערכת החינוך הישראלית הלומדים בבתי ספר המאפשרים כתיבת עבודת גמר בתחום ההומניסטיקה.
הפנייה וההצטרפות ייעשו רק באמצעות רכז או רכזת עבודות הגמר בבית הספר.  תוכנית הליווי של הספרייה הלאומית ומנחיה יספקו ליווי אקדמי לעבודה, אך כתיבת עבודת גמר דורשת תמיכה וליווי של בית הספר שהתלמיד או התלמידה לומדים בו הן מבחינה לימודית והן מבחינה מנהלית כמו גם ביצוע הגשות דרך מערכת עבודות הגמר הפתוחה רק לבתי ספר.
איפה אני יכול לקבל עוד מידע?
אל מי עלי לפנות?
ראשית, בדקו אם יש אחראי עבודות גמר בבית הספר. הוא הכתובת הראשונה. שנית, פנו לרכז הפדגוגי בבית הספר או למנהל. אם אינכם מצליחים לקבל מענה בבית הספר וברצונכם לכתוב עבודת גמר בתחום ההומניסטיקה, אתם יכולים לפנות אלינו בכתובת: [email protected]