מצלמת הסמארטפון
בפעילות זו התלמידים יוצרים יצירה אישית בעקבות הספר. הם יביימו תמונה, יצלמו ויערכו אותה באמצעות אפליקציות נגישות בסמארטפון או במחשב.
המטרה: התמקדות בפרט חשוב אחד בספר שהשפיע על התלמיד
האמצעי: צילום באמצעות הסמארטפון
פתיח: פעילות זו מתאימה בעיקר כעבודת בית. על התלמידים לחשוב על תצלום שיוכל להתאים ככריכה לספר, ומשום כך התצלום אינו יכול להיות אקראי, אלא מבוים. לשם כך עליהם לחשוב על העניינים הבאים: מה הסצנה המרכזית בספר? מהי הדמות שחשוב שתופיע עלהכריכה? איזו תחושה רצוי שהכריכה תעביר (היסטורית, מסתורין ומתח, רומנטיקה...)?
על התלמידים לזכור שגם אם לא רצוי להסתכל בקנקן, זוהי התנהגות טבעית, ועליהם לעצב עטיפה שתמשוך את הקורא להאזין לספר ולא תגרום לו אכזבה.
כדאי לשוחח בקצרה על השיקולים ליצירת הכריכה: שיקולים שיווקיים (הבלטת שם סופר מוּכר, כריכה בצבעים בולטים), שיקולים תוכניים (העברת המסר של הספר באמצעים עדינים, מאיימים,מותחים, אינטליגנטיים, הומוריסטיים ועוד), שיקולים של התאמה לקהל היעד (לילדים - משהו קליל וצבעוני, עדיף עם ציור; למבוגרים – מינימום איורים, קווים נקיים) וכמובןשיקולים עיצוביים של קריאוּת, העברת מסר, אסתטיקה ועוד.
הפעילות: התלמידים יתכננו מה יופיע בתצלום הכריכה והיכן יצלמו, יערכו רשימת אביזרים שצריכים להופיע בכריכה, תנאים (אור/חושך, חוץ/פנים) וכדומה. עליהם לחשוב גם על המִסגור (פריימינג) – בספרים הצילום הוא לרוב לגובה.
דגשים: המִסגור חשוב מאוד בצילום, משום שבניגוד לציור, למסגרת עשויים להיכנס פריטים אקראיים שאיננו מעוניינים בהם.
חשוב לשיםלב למרחק מהאובייקטים המצולמים – יש סיבה לבחירת מיקוד או ריחוק, לבחירת האלמנטים הסובבים ולמראה הכללי.
מומלץ לצלם כמה תמונות, לערוך שינויים קטנים בכל תמונה ולבסוף לבחור אחת מהן. את התמונה הרלוונטית אפשר לערוך בטלפון עצמו: להוסיף לה כיתוב – שם הספר, שם הסופר ושם הצלם ומעצב העטיפה.
מומלץ להציג תערוכת כריכות, ב-Google Photos למשל, ולהקרין אותה בכיתה בלוויית הסברים מפי היוצרים.