האם מפות הן העתק ישיר של המציאות?
הפעילות מחולקת לארבעה חלקים ובסופה כל הפרטים על תחרות הכתיבה.
שלושת המקומות הראשונים יזכו בשוברים לקניית ספרים ובהפתעות נוספות.
שנצא לדרך? נתחיל בהיכרות קצרה על הספרייה הלאומית ומשם נמשיך הלאה.
הסיפור של הספרייה הלאומית התחיל לפני קצת יותר מ-120 שנה. ב-1872 פרסם יהושע העשיל לוין מווילנה קול קורא בו הוא ביקש: ..."לאסוף שמה כל ספרי עמנו, אחת מהנה לא נעדרה". ב-1892 נוסדה הספרייה הלאומית על ידי ארגון "בני ברית". היא נדדה בין מבנים שונים בירושלים. שמות רבים ניתנו לה וספרים רבים נשמרו בה.
ההתחלה הייתה צנועה, ספרייה קטנה הוקמה בירושלים. אך החזון היה נישא. על אחד מקירות הספרייה הלאומית מתנוססים עד היום דבריו של יוסף חזנוביץ': "בירושלים זאת יבנה בית גדול, רם ונשא ובו ייאצר כל פרי רוח ישראל מיום היותו לגוי...
הכל ייאצר בבית הגדול הזה, ואל הבית הזה ינהרו רבנינו, חכמינו וכל משכילי עמנו וכל אשר לו לב מבין בספרותנו..."
החלום של יוסף חזנוביץ' התגשם. בית ספרים הוקם ואוצרות הרוח של ישראל נשמרים בו. לאולמות הקריאה מגיעים מדי יום אנשי מחקר ורוח, אנשי חינוך, ילדים ומשפחות כדי לקרוא, לחקור ולגלות את האוצרות הצפונים שם. לצד הביקור במבנה הפיזי, הספרייה הדיגיטלית מאפשרת לציבור בישראל ומחוצה לה נגישות לאוספים באמצעים טכנולוגיים. מכל מקום ובכל זמן ניתן לגשת, לחפש ולגלות.
בספרייה הלאומית שמורים ספרים רבים. חוץ מספרים אפשר למצוא בספרייה גם כתבי יד עתיקים, מפות, פשקווילים, תמונות נדירות, כרזות מתקופות שונות ועוד ועוד.
בואו נבדוק אם אתם מזהים מה שמור בספרייה >>>
הספרייה הלאומית נמצאת בהתחדשות מתמדת. צפו בסרטון שמתאר את הצפוי לה בעתיד >>>
אחרי שהכרנו קצת את הספרייה הלאומית, בואו נבקר באוסף המפות בחלק השני של הפעילות.