לזה לא ציפיתם: תחרות אוכל בתקופת הצנע

היום תוכניות אוכל הם דבר שבשגרה, אבל בתקופת הצנע, תחרות אוכל היתה עניין מפתיע. בשנת 1953, בשיא תקופת הצנע, התקיימה תחרות אוכל בתל אביב. אם חשבתם שהוגש למתחרים המבורגר עסיסי במשקל כבד - טעיתם. המנות בתחרות היו על טהרת הצנע וכללו בעיקר תפוחי אדמה, פסטה, פלפלים ממולאים ועוד מטעמים בלי הרבה בשר.

מה אתם יודעים על הצנע? מצורפת מודעה עם רשימת מוצרים ומחיריהם לפי המקובל בתקופת הצנע. לחצו על הכפתורים וגלו כמה גרם בשר היה מותר לקנות בחודש ומאיפה הגיע השוק השחור?

שתפו:
שתפו:
שתפו:
הצצה לאוצרות הספרייה הלאומית