אחת התלמידות או אחד התלמידים כותב עבודת גמר וטרם מצאתם מנחה?
העזרו במאגר המנחים והמנחות ומצאו הנחייה איכותית לכתיבת עבודת הגמר!
אחד האתגרים העומדים בפני בתי ספר שתלמידיהם רוצים לכתוב עבודת הגמר הוא מציאת מנחה שילווה את התלמידים בכתיבת העבודה. כאן אנחנו נכנסים לתמונה: הספרייה הלאומית בשיתוף עם הפיקוח על עבודות הגמר הקימה מאגר מנחים שהוכשרו, ימומנו וילוו על ידיה. אם ברצונכם לנסות ולהתאים מנחה לתלמידיכם, כל שעליכם לעשות הוא לפנות אלינו בטופס המצורף ולהצטרף לתוכנית ההנחייה.
התוכנית פתוחה לכל תלמידי ותלמידות כיתות י"א-י"ב במערכת החינוך הישראלית הלומדים בבתי ספר המאפשרים כתיבת עבודת גמר בתחום ההומניסטיקה.
הפנייה וההצטרפות ייעשו רק באמצעות רכז או רכזת עבודות הגמר בבית הספר. תוכנית הליווי של הספרייה הלאומית ומנחיה יספקו ליווי אקדמי לעבודה, אך כתיבת עבודת גמר דורשת תמיכה וליווי של בית הספר שהתלמיד או התלמידה לומדים בו הן מבחינה לימודית והן מבחינה מנהלית כמו גם ביצוע הגשות דרך מערכת עבודות הגמר הפתוחה רק לבתי ספר.
שלב 1 – כיתה י"א – דצמבר – על רכז או רכזת עבודות הגמר לפנות אלינו לקבלת פרטי קשר של מנחה אפשרי. באחריות הרכזים לדאוג לכך שהתלמיד או התלמידה ייצרו קשר ראשוני עם המנחה בהקדם האפשרי. אם לא תהיה התאמה ביניהם, ננסה להתאים מנחה אחר.
שלב 2 – כיתה י"א – עד סוף דצמבר -לאחר שיחת היכרות ראשונה יקבעו מפגשי הנחיה להכנת ההצעה ולהגשתה לפיקוח על עבודות הגמר. המנחה יוחתם על חוזה הנחיה מטעם הספרייה הלאומית.
שלב 3 – מאמצע כיתה י"א עד ינואר שלכיתה י"ב – תלמידים שיתקדמו בקצב מתאים ויעמדו בלוחות הזמנים של הפיקוח על עבודות הגמר, כולל אישור ההצעה, יהיו זכאים לחמש שעות של מפגשי הנחיה בחודש בזמנים שיתואמו בינם ובין המנחים. מפגשי ההנחיה יכולים להתקיים פנים אל פנים או בזום.
שלב 4 – ינואר של כיתה י"ב – הגשת העבודה. לאחר הגשת העבודה יוכל התלמיד או התלמידה לקבוע פגישה נוספת להכנה לשיחה בעל-פה עם הבוחן.
רכז או רכזת עבודות הגמר בבית הספר ימלאו את הטופס בקישור המצורף.
יש חשיבות עליונה לדיוק בהגדרת נושא עבודת הגמר כדי שנוכל למצוא מנחה מתאים.
*היסטוריה, ספרות, אזרחות, פילוסופיה,ארכיאולוגיה, תרבויות העולם, מיתולוגיה, דתות, לשון, בלשנות ועוד.