דף מלווה השתלמות

כיוון הרוח

צוותי הוראה במקצועות הרוח, מורות ומורים בעלי חזון? מוזמנים לבנות איתנו תוכניות בין-תחומיות במקצועות הרוח!

תוכנית התחדשות הלמידה בחטיבת הביניים מעודדת הוראה בין-תחומית מאתגרת המפתחת את מיומנויות הטקסט אצל הלומדים. ההשתלמות תעניק לצוותי מורים למקצועות הרוח כלים והדרכה בתהליך כתיבת תוכנית בין-תחומית במקצועות אלה.

אם אתם חולמים על הוראה אחרת, ואם יש לכם יכולת לכתוב תוכנית בין-תחומית מאתגרת ומעמיקה בלימודי רוח ולהוביל תוכנית כזאת, אנו מזמינים אתכם להצטרף להשתלמות "כיוון הרוח". השתלמות זו מחליפה את אחותה הצעירה, "חממת שאר רוח", שפעלה בשנתיים האחרונות.

ההשתלמות מיועדת למורות ומורים למקצועות הרוח בחטיבות הביניים. מספר המקומות מוגבל! תינתן עדיפות לצוות מורים מאותו בית ספר (לדוגמה, מורי היסטוריה וספרות של שכבת ח בבית ספר מסוים), אך אפשר להצטרף להשתלמות גם כמורים יחידים. ההשתלמות מיועדת גם למורים שמעוניינים לדייק ולשפר תוכנית לימודים בין-תחומית שכבר נלמדת בבית הספר.

המפגשים יתקיימו בזום בימי שלישי בין השעות 19:30-17:00. המפגש הראשון והמפגש האחרון יהיו פרונטליים ויתקיים בספרייה הלאומית בירושלים. 

ההשתלמות מוכרת ל-30 שעות לגמול ב"אופק חדש" וב"עוז לתמורה" לעומדים בדרישות. פתיחת ההשתלמות באופן סופי מותנה בקבלת אישור משרד החינוך. 

מלבד המפגשים הסינכרוניים יתקיימו עוד מפגש א-סינכרוני הכולל הגשת משימה.

תאריכי המפגשים:

אודות ההשתלמות
6/12/22 | י"ב כסלו

פתיחה והיכרות: לאחר שנערוך היכרות בין חברי הקבוצה, נקיים סדנה לבירור המטרות השונות של המשתתפים בבואם לפתח תוכנית לימודים, נחשוב על ההקשר הארגוני של תוכנית הלימודים ונקשור את התוכנית להתחדשות הלמידה בחטיבות הביניים.

המפגש יתקיים בספרייה הלאומית בירושלים בשעות אחר הצהריים.

27/12/22 | ג' טבת

היכרות עם תוכניות לימודים בין-תחומיות: ננתח תוכניות לימודים קיימות ונעריך אותן, נבין מה הם מרכיביה של תוכנית לימודים טובה ובאילו כלים ניתן לבחון תוכנית לימודים.

17/1/21 | כ"ד טבת

רעיונות גדולים ופיתוח תוכנית לימודים: נכיר מבנים אפשריים שונים של תוכניות לימודים ונתחיל בעבודת הפיתוח: נדון ברעיונות גדולים, בכלל, וברעיונות העומדים בבסיס התוכניות שלנו, בפרט, ונשאל את עצמנו כיצד תחומי הדעת השונים יבואו בהן לידי ביטוי וכיצד נשלב אותם.

31/1/23 | ט' שבט

אוֹצרוּת של פריטי הוראה: אילו טקסטים, יצירות, מאמרים, תעודות ופריטי מקור אחרים נרצה לשלב בתוכנית הלימודים שלנו? במפגש זה נדון באופן שבו הטקסטים והיצירות משרתים את הרעיון הגדול, ובסיומו תהיה בידינו רשימה חלופית של מקורות שיילמדו בתוכנית.

21/2/23 | ל' שבט

עיצוב הלמידה: נרחיב את טווח אפשרויות עיצוב הלמידה של התלמידים ונדון בדילמות הקשורות לדרכי הוראה פורנטליות וללמידה עצמאית. המשתתפים יחלו לעצב את הלמידה בתוכנית שלהם בליווי מנחי התוכנית.

14/3/23 | כ"א אדר

לקראת כתיבת תוכנית לימודים: מפגש ליווי בדרך לכתיבת התוכנית, שיתוף ולמידת עמיתים

28/3/23 | ו' סיון

מפגש סיכום והצגת התוכניות: המשתתפים יציגו את תוכנית הלימודים לפני עמיתיהם בהשתלמות ויקבלו משוב בונה לקראת המשך עבודת הפיתוח והפעלת התוכנית.

המפגש יתקיים בשעות הבוקר-צהריים בספרייה הלאומית בירושלים.

מפגש חובת בחירה

חובת בחירה - שיטות הוראה: המשתתפים נדרשים להשתתף באחד ממפגשי השתלמות "טקסטורה", העוסקת בשיטות הוראה מתקדמות בהוּמניסטיקה. לחצו כאן לפירוט המפגשים לבחירה :

מורים למקצועות הרוח בחט"ב
מקוון
6.12-2.5
19:30-17:00
ללא עלות
30 שעות לגמול
להרשמה  >להרשמה  >ההרשמה הסתיימה
סגירה